Geschiedenis

Carolien van Eerde

Voorzitter Carolien van Eerde woonde in 2009 bijna een jaar in Cusco, Peru. Wat zij daar toen aantrof was armoede, heel veel armoede. Helaas is dat over het algemeen nog steeds zo. Kinderen die al jong mee moeten werken om brood op de plank te krijgen. Geen uitzicht op verbetering, laat staan geld voor scholing. Daarom nam Carolien zich voor om op kleine schaal (poco a poco, beetje bij beetje) bij te dragen aan het geluk van en een toekomst voor de kinderen in Cusco. Met een diploma van een goede opleiding zijn de kansen daarop een stuk groter.

Carolien in Peru.
Carolien in Cusco, 2009
Kind op een trap aan het drinken.

Met dat voor ogen richtte Carolien in 2010 in Nederland stichting Poco a Poco op. Jaarlijks worden er activiteiten georganiseerd, waarmee geld wordt gegenereerd voor scholingsprojecten in Cusco. Daarnaast heeft stichting Poco a Poco een vrij constante groep donateurs en sponsors. In de loop van de jaren hebben al ruim 10 kinderen met steun van stichting Poco a Poco een opleiding kunnen voltooien en een goede baan kunnen vinden. Zo zijn zij er in geslaagd om niet alleen een betere toekomst voor zichzelf te realiseren, maar ook het bestaansniveau van het hele gezin te verbeteren. 

Carolien is de drijvende kracht achter stichting Poco a Poco, bijgestaan door een enthousiast bestuur in Nederland en een toegewijde, betrokken coördinator in Cusco. 

Boek

Wil je meer weten over de geschiedenis van Poco a Poco, over alle kinderen, vanaf het begin tot nu toe, over het onderwijssysteem in Peru en over heel veel meer? Lees dan het boek ‘Poco a Poco een betere toekomst voor Peruaanse kinderen’, geschreven door Willem Dekker, ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Poco a Poco in 2019.