Projecten

Projecten in Peru

Chocolatada

Een traditie in Peru is de chocolatada rond kerstmis, vergelijkbaar met onze Sinterklaasavond. Er is muziek en de kinderen krijgen chocolademelk en cadeautjes. 

Nu al drie opeenvolgende jaren heeft Poco a Poco voor een grote groep kinderen een chocolatada mogelijk gemaakt. Naast cadeautjes kregen de kinderen ook iets wat ze nodig hebben voor school, zoals in 2019 een trainingspak en in 2022 een rugzak, gevuld met nuttige schoolspullen. We hopen ook in de toekomst jaarlijks te kunnen bijdragen aan een chocolatada. 

Ad hoc springen we heel regelmatig bij waar dat nodig is. Soms direct ten behoeve van de kinderen, maar soms ook breder binnen de doelstelling.

Projecten in Nederland

Alle projecten in Nederland zijn er op gericht om geld in te zamelen voor de doelen in Cusco

live verbinding met Cusco tijdens Rotary avond

Poco a Poco als goed doel bij andere organisaties

Poco a Poco is enkele keren gekozen als doel van een project bij andere organisaties, zoals een plaatselijke Rotary of een Wereldwinkel. Poco a Poco heeft op deze manier al regelmatig een mooie bijdrage ontvangen.

Peruaanse maaltijd: Ceviche, rauwe vis, gemarineerd in limoenmarinade
Peruaanse maaltijd voor de winnaar van de ruilactie

Ruilactie

Niet jaarlijks maar wel regelmatig organiseren we een ruilactie; te beginnen met een sleutelhangertje en dat vervolgens, gedurende enkele weken, proberen te ruilen tegen steeds grotere objecten. Uiteraard proberen we zoveel mogelijk mensen een sleutelhangertje te geven, als start voor een geslaagde ruilactie. Op een tevoren vastgestelde dag moet het laatste object verkocht zijn. De opbrengst is voor Poco a Poco. De winnaar is degene die het hoogste bedrag heeft gescoord bij de verkoop van het laatste object. Hij of zij krijgt een Peruaanse maaltijd aangeboden. 

wijnproeverij

Wijnproeverij

Een vruchtbare samenwerking met De Wijnvrienden brengt jaarlijks geld in het Poco a Poco laatje. Ieder jaar organiseren we twee wijnproeverijen, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan Poco a Poco. Ook de locaties worden geheel om niet beschikbaar gesteld.

Carolien en Ton bij de finish van hun Vierdaagse sponsorloop in 2022

Nijmeegse 4Daagse

Meelopen met de Nijmeegse Vierdaagse biedt de lopers, naast het plezier in het lopen zelf, de mogelijkheid geld op te halen voor een goed doel. Al enkele jaren zorgen twee bestuursleden op deze manier voor een welkome aanvulling van het budget van Poco a Poco. Hulde!