Afgeronde projecten

Trots!

Trots zijn wij omdat wij in de afgelopen jaren ons doel al verschillende keren hebben behaald. Door Poco a Poco gefinancierde studies en projecten zijn afgerond en hebben ervoor gezorgd dat een aantal jong volwassenen uit Cusco uit de armoedespiraal zijn ontsnapt! 

Deze resultaten geven ons vertrouwen in de toekomst en laten ons zien dat de Poco a Poco methode werkt, hoe kleinschalig ook.

We zijn erg trots op alle kinderen, die, met onze steun, met succes een opleiding hebben afgerond. Ze hebben dit onder vaak zeer moeilijke omstandigheden bereikt en leiden nu een voor Peruaanse begrippen goed zelfstandig bestaan, zonder armoede. Ze zijn het levend bewijs dat het resultaat heeft: poco a poco en op kleine schaal ondersteuning bieden op weg naar een betere toekomst. 

Enkele voorbeelden

De broers Dani en Esteban behaalden het HBO diploma voor officieel toeristengids. Samen startten zij hun eigen bedrijf Hatunsonko Peruvian Tour. Klik op de foto van Dani nu, anno 2023, en zie hoe hij je uitnodigt om zijn dorp Ollantaytambo en zijn mooie land te bezoeken!

Yeni haalde in 2019 het HBO diploma voor officieel toeristengids. Zij is inmiddels werkzaam als gids.

Alcides deed eerst de koksopleiding en is daarna gestart met de universitaire studie rechten. Hij is nu in de eindfase van zijn studie, heeft een baan gevonden en wordt in 2023 beëdigd als advocaat. 



In de afgelopen jaren hebben meer dan 15 kinderen met steun van Poco a Poco hun middelbare schooldiploma behaald. Met dit diploma hebben deze kinderen meer mogelijkheden op de arbeidsmarkt. 

Van deze 15 kinderen zijn of worden meer dan 10 kinderen door Poco a Poco financieel ondersteund bij hun vervolgopleiding, van 1-jarige cursussen tot universitaire studies. Een diploma van een van deze opleidingen biedt hen nog meer kansen! 

Meer dan 20 projecten zijn afgerond

Waaronder: gezonde voeding projecten, tandenpoetsen project, ondersteuning naschoolse opvang voor lagere school kinderen, aanschaf computers en internet, en meer.

Drie keer een chocoladata (vergelijkbaar met onze Sinterklaas en Kerstviering), waarbij de kinderen, naast een cadeautje ook iets kregen dat ze nodig hebben voor school, zoals een trainingspak of een rugzak.

Een bijdrage voor een project van stichting Chaska dat zorgt voor opvang van een groep meisjes. Poco a Poco financierde onder andere naaimachines.

Een bijdrage in de kosten van de bouw van een nieuw huisje voor Clorinda, de moeder van een van de kinderen, nadat haar oude huisje was meegesleurd door een modderstroom.

Tijdens de coronacrisis financiële steun in de eerste levensbehoeften voor verschillende gezinnen in bergdorpjes rond Cusco.

De kosten voor internet aansluitingen tijdens de lockdown periode.

Financiële steun voor een gezin met drie kleine kinderen, zodat zij voldoende te eten hadden en naar school konden.

Naast bovenstaande projecten gaven wij regelmatig ad hoc financiële steun aan kleine eenmalige verzoeken om hulp, soms rechtstreeks voor kinderen, soms ook voor een gezin.